Ферма KozzziMoni на місяць виготовляє понад 300 кг сиру

Підприємець Дмитро Устиненко у селі Літин, що на Вінниччині, тримає козну ферму KozzziMoni. Разом з дружиною вже понад 5 років займаються фермерством. Нині подружжя тримає близько 100 овець і 100 кіз, із яких дійних — 40 голів.

За місяць на сироварні KozzziMoni виготовляють близько 300 кг лише адигейського сиру. 

Про це ідеться в сюжеті ШоТам.
Також з молока виготовляють розсільні молоді сири — бринзу, рікоту, фету. Нещодавно зявилися сири з різними пряними трав’яними смаками, яких вже є мінімум 20 варіацій.

Фермер Дмитро Устименко каже, що на самому початку своєї фермерської кар’єри зареєструвався як фізична особа-підприємець. Зараз триває реєстрація фермерського господарства сімейного.

«За час роботи ферми було створено свій міні-цех для виробництва і зберігання сирів. У господарстві є орендована в приватних власників земля, на якій у весняно-осінній період випасають тварин. Тепер в козиної ферми є власний сайт за допомогою якого також намагаються налагодити збут», — ідеться в сюжеті. 

Власник пояснює, що поки стадо молоде і є багато первісток, але в середньому надої складають близько 2 л молока від кози на день. Молоко одразу пастеризується та переробляється. 

Сири з козиного молока реалізуються на ринках Вінниці або їх можна замовити за телефоном прямо у господарстві.

Для подальшого розвитку господарство зацікавлене в переобладнання ферми і сироварні згідно всіх чинних вимог українського та європейського законодавства їхньому господарству знадобиться ще як мінімум $20 тис.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.