В українців зможуть конфіскувати землю

Міністр аграрної політики Роман Лещенко повідомив, що Держгеодастр зможе подавати до суду позови про конфіскацію земельних ділянок, ідеться на офіційному сайті ВРУ.

Він зазначив, конфіскація ділянок буде здійснюватись у разі порушення вимог щодо граничної площі земель сільськогосподарського призначення, які можуть бути у власності однієї особи.

Крім того, конфіскувати ділянку можуть у випадках, коли власник був зобов’язаний відчужити її, проте не зробив цього.

За словами міністра, в Україні будуть проводити перевірки, які визначатимуть особу набувача земельної ділянки та встановлюватимуть кінцевого бенефіціарного власника.

Також він наголосив, що перевірятимуть покупців землі на належність до переліку осіб, що пов’язані із провадженням терористичної діяльності та людей, проти яких були запроваджені спеціальні економічні заходи та санкції.

«За результатами перевірки нотаріус зобов’язаний скласти відповідний протокол, де зазначається інформація про відповідність або невідповідність вимогам земельного кодексу та рішення, яке ухвалено за результатами перевірки. У разі виявлення порушень відповідний орган буде звертатися до суду про конфіскацію відповідної земельної ділянки», — зазначив міністр аграрної політики.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.