Громади на Волині спланували, як захищатимуть бджіл від отруєння

Територіальні громади Волинської області створили та затвердили постійно діючі Комісії із встановлення факту отруєння бджіл відповідно до вимог наказу Мінекономіки №338 «Про деякі питання у сфері бджільництва».

Про це повідомив Олександр Пирожник, депутат Волинської обласної ради, на своїй сторінці в Facebook

«Отримав додаткову відповідь на свій депутатський запит щодо проблемних моментів у роботі пасічників Волині. Із відповіді Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області вбачається, що задля безпечного застосування пестицидів, у тому числі протруйників насіння, та попередження випадків отруєння бджіл, збереження здоров’я людей та тварин, а також мінімізації негативного впливу органічних добрив при внесенні їх на сільськогосподарські угіддя фахівці управління розробили та довели до територіальних громад області ряд необхідних проєктів рішень», — розповідає Пирожик.

Зокрема, такі документи: 

  • «Щодо попередження загибелі бджіл при застосуванні пестицидів та агрохімікатів на території ОТГ»
  • «Про застосування органічних добрив (барди мелясної, рідкого гною тварин, посліду курей промислових підприємств) на території ОТГ».

«Сподіваюся, спільними зусиллями вдасться не допустити масових отруєнь бджолосімей на Волині», — зробив висновок Олександр Пирожник.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.