Одна людина може купити лише до 100 га с/г землі

Від старту ринку землі 1 липня до 1 січня 2024 року діє обмеження на купівлю с/г землі — громадянин України зможе купити земельні ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею до 100 га. 

Про це заявив міністр юстиції Денис Малюська, передає Agropolit.com.

Відповідно з початку 2024 року обмеження максимальної площі придбаних угідь збільшиться та становитиме 10 000 га.

За словами міністра юстиції, купувати і продавати сільськогосподарську землю в умовах ринку землі, який запрацював в Україні з 1 липня, буде складно через серйозні нотаріальні перевірки.  

«Купувати і продавати землю буде не дуже просто. Не просто пішов, заплатив гроші і купив 100 га. Насправді буде проводитися досить велика перевірка набувача землі. У першу чергу, це стосуватиметься того, чи немає у нього вже землі сільськогосподарського призначення, щоб не було перевищення. При цьому буде перевірятися, чи немає землі у юридичних осіб, де громадянин є учасником», — сказав міністр.

Також Денис Малюська зазначив, що перевірятимуться кошти, за які купується земля.

«Це не будуть кошти, які колишній чиновник-корупціонер ховав, а зараз дістав і пішов купувати землю. Це буде неможливо, тому що походження коштів потрібно доводити у нотаріуса, який буде оформляти земельні угоди», — підкреслив Денис Малюська.

Міністр додав, що до купівлі-продажу землі не будуть допущені низка людей. Це не тільки іноземці, а й окрема категорія громадян України — ті, до яких застосовані санкції.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.