На кадастровій карті стали доступні нові дані про сільгоспземлі

На Публічній кадастровій карті оприлюднено два нові інформаційні шари — «Агровиробничі групи грунтів», який містить відомості Державного земельного кадастру щодо меж агровиробничих груп грунтів в межах населених пунктів та поза їх межами, та шар «Природно-сільськогосподарське районування», що містить дані про межі 200 природно-сільськогосподарських районів України.

Про це повідомляє Держгеокадастр.

«Усі охочі можуть ознайомитися на Публічній кадастровій карті з актуальними даними про те, чи відноситься певна територія до особливо-цінних земель, чи придатна земля для вирощування тієї чи іншої сільгоспкультури», — ідеться у повідомленні. 

Зазначається, відомості, опубліковані у зазначених інформаційних шарах, були основою для загальнонаціональної (всеукраїнської) нормативної грошової оцінки сільськогосподарського призначення, розробником якої було ДП «Науково-дослідний та проектний інститут землеустрою», та внесені до Державного земельного кадастру.

«Ці дані можуть використовувати фахівці землевпорядної сфери під час розроблення технічної документації з нормативної грошової оцінки землі», — зазначили фахівці. 

Інформаційні шари «Агровиробничі групи грунтів» та «Природно-сільськогосподарське районування» створено з метою відображення на картографічній основі Державного земельного кадастру даних про агровиробничі групи грунтів і природно-сільськогосподарські райони, відомості про які внесено до Державного земельного кадастру.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.