В Україні пройде перший електронний земельний аукціон

В державній електронній торговій системі Прозорро.Продажі на 9 листопада 2021 року оголошено перший аукціон з оренди комунальної землі с/г призначення. 

Про це стало відомо з прес-релізу аукціону.

«Земельну ділянку площею 2,1 га виставила на аукціон Тавричанська сільська рада (Каховський район, Херсонська область)», — йдеться в повідомленні.

По темі: Уряд затвердив вимоги щодо проведення електронних земельних аукціонів.

Стартова ціна річної оренди складає 10% від нормативної грошової оцінки ділянки — 5088 грн. Земельна ділянка здається в оренду на 7 років. Розмір гарантійного внеску, необхідного для участі в аукціоні, 30% від стартової ціни становить понад 1500 грн. 

«Перший земельний аукціон в системі оголосила невелика сільська громада. Ми вітаємо, що прозору оренду комунальної землі сільськогосподарського призначення розпочинають саме органи місцевого самоврядування. Це правильний крок до ефективного використання земельних ресурсів громади, який допоможе залучити необхідні до бюджету кошти», — зазначила перша заступниця директора ДП «Прозорро.Продажі» Дарина Марчак.  

Нагадаємо, Прозорро.Продажі розпочали проведення торгів з оренди державної та комунальної землі с/г призначення та продажу і оренди земель не с/г призначення. 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.