На території селищної громади будують очисні споруди

На території селища Віньківці Хмельницької області будуються очисні споруди. До кінця 2021 року планується повне завершення робіт та запуск об'єкту.

Про це повідомляє Віньковецька селищна рада  

Вартість проєкту складала трохи більше 11 млн грн. Після проведення коригування у 2019 році вартість зросла втричі. Нразі будівництво активно триває та має завершитися до кінця 2021 року.

«Ще у 2013 році виготовлено проектно-кошторисну документацію на вищевказаний об’єкт, вартість проекту тоді складала 11,2 млн грн.  У 2019 році проводилось коригування, після якого сума проекту становить 32,2 млн грн», — йдеться в повідомленні. 

В селищній раді зазначають, що це перехідний об’єкт. Роботи проводились у 2018-2019 роках, за цей період освоєно 7,4 млн грн, в т.ч. кошти ДФРР — 6,4 млн грн, кошти селищного бюджету — 1 млн грн.

«Будівництво очисних триває. Згідно графіку виконання робіт виконано прокладання напірного каналізаційного трубопроводу, прокладання змивного трубопроводу, на 90% підключено КНС, готове до відправки обладнання та біологічної очистки, виготовляється аеробний стабілізатор та дренажна насосна станція, запущено об’язку та прокладання трубопроводів до поставленого обладнання», — додають в сільраді. 

Станом на 01 жовтня 2021 року освоєно 9,3 млн.гривень, в тому числі – 0,9 млн.гривень кошти селищного бюджету. На даний час будівництво триває.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.