Сімейні молочні ферми взяли участь в святкуванні на Хмельниччині

Команда проекту «Сімейні молочні ферми» взяла участь у святі «Подільська підкова», організованому з нагоди шостої річниці з дня створення громади в місті Дунаївці Хмельницького району. 

Повідомляє пресцентр проекту.

Захід відбувся на початку серпня 2021 року на локації «Братенький ярок» поблизу села Дем’янківці що на Миколаївщині.

Під час свята його гості мали змогу відвідати зокрема намет з демонстраційним обладнанням для сімейної молочної ферми, отримати консультації спеціаліста та ознайомитись з умовами допомоги від проекту щодо відкриття власної молочної ферми.

Також на заході була представлена продукція крафтової сироварні, що розташована на одній з сімейних молочних ферм у Рівненській області.

Як зазначають у пресслужбі проекту «Сімейні молочні ферми», він активно розвивається на Дунаєвеччині. Так, в місцевому ОТГ розташовані чотири ферми, які співпрацюють з проєктом. Це господарства з наступних сіл: Кривчик, Ліпини, Гірчична, Чимбарівка.

В цілому станом на 10 серпня 2021 року участь в проекті «Сімейні молочні ферми» беруть 108 господарств з 10 регіонів України.

Найбільше ферм — з Хмельницької (34 ферми), Рівненської (21) та Волинської (17) областей. 
Крім західних регіонів, вже є перші ферми, які приєдналися до проекту «Сімейні молочні ферми» зі східних і північних областей України, а саме з Полтавської (4 ферми) та Сумської (1 ферма) областей.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.