На Хмельниччині новим лікарям пропонують квартиру

У Старокостянтинівській громаді, що на Хмельниччині, медикам пропонують службове житло. За 2022 рік в громаді планують виділити 3-4 квартири для медиків.

Про це повідомляє Depo.Хмельницький. 

«Ще зовсім недавно у Старокостянтинові хворих дітей майже півроку направляли в медзаклади сусідніх населених пунктів. Дитяче відділення закрили, бо не було лікарів. Загалом ще влітку тут не вистачало 23 лікарі різних спеціальностей», — ідеться у повідомленні.

Причиною браку кадрів називають одразу кілька чинників, які до сьогодні впливають на надання відповідних і якісних медичних послуг в територіальних громадах. Багато лікарів перейшли з вторинного рівня в первинний — там була краща зарплата, частина пішла на заслужений відпочинок, інші змінили професії або виїхали взагалі.

За словами Миколи Мельничука, міського голови, спочатку було виготовлено проектно-кошторисну документацію, а для того, щоб обладнати хороші квартири для лікарів, передбачили відповідні кошти — близько 2 млн грн. Залишилося лише встановити сантехніку у ванні кімнати та плити на кухнях.

«Перші ключі від нових квартир, відремонтованих під ключ, лікарям планують передати найближчим часом. Усі вони розташовані на одній сходовій клітині й мають майже по 50 квадратів. Тут вже зробили всі ремонтні роботи на 100%», — додав голова громади. 

Як розповідає Людмила Гнатюк, директорка КНП «Старокостянтинівська багатопрофільна лікарня», зараз не вистачає лише 8 лікарів вузьких спеціалізацій. Окремі посади «чекають» фахівців, які зараз або проходять інтернатуру, або перекваліфіковуються.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.