Фермер з Бельгії відкрив на Львівщині козину ферму

У селі Дмитровичі, що на Львівщині, родина фермерів з Бельгії відкрили козину ферму «Шеврет». Також створена локація для відпочинку, де нагодують смачною фетою й кроттеном і дадуть скуштувати справжнє козине молоко.

Нині на фермі налічується 600 кіз, порода яких максимально наближена до селекційної. Крім того, тут вирощують корів, гусей, качок, биків та ослів.

Про це пише видання Travel.

Власники ферми — бельгієць Бернар Вілем, його дружина Марія та їхня дочка Еліс, на честь якої й названо ферму. Крім них, тут працює іще 12 працівників, які доглядають тварин та виробляють сири.

«Десь 5 років тому я купив ділянку землі у спокійній місцевості під Львовом, де, за його словами, чудові умови для випасання корів і кіз. Я походжу з місцевості, де селяни мали пару голів худоби і трішки землі. Вони змушені всьому давати раду самі — навіть без газу. У нас топили вугіллям. У вас же тут — справжня Аргентина! Вода, земля, ліс, люди», — розповів бельгієць Бернар Вілем.

Ферма виробляє на продаж молоко та сири, останні — виключно з козиного молока. Оскільки вся продукція — натурального походження, їй притаманна особливість: смаки сиру можуть злегка змінюватися залежно від пори року, виду кормів та способів зберігання. Можуть з'являтися різні види плісняви: зелена, сіра, синя та інколи червона.

«У червні ви зможете побачити, як виготовляють, та безпосередньо продегустувати ніжний традиційний фермерський сир кроттен, твердий та із сильно вираженим смаком сир томет, сир фета козиний, сир бюш, з тими ж особливостями, що й кроттен, однак він важить 180-200 г. Справжні гурмани оцінять сир сігалон — добре витриманий кроттен із провансальськими травами та лардю - шматочки козиного сиру, завернуті в бекон», — кажуть на фермі. 

Козина ферма розташувалася в селі Дмитровичі, що розташоване за 50 км від Львова. Доїхати до неї можна маршрутками Львів-Мистичі, Львів-Княгиничі, Львів-Санники та Львів-Макунів з АС-8, біля головного залізничного вокзалу у Львові.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.