Збитий безпілотник зруйнував 8 будинків у селі Кривуші

Станом на 2 березня 2023 року через падіння безпілотника у селі Кривуші Піщанської громади,що на Полтавщині, пошкоджені вісім будинків. 

Про це пише Суспільне.

«Було влучання в дачний кооператив, який розташований у Піщанській громаді. Пошкоджено вісім будинків, один будинок критично пошкоджений, це вікна, двері, покрівля і несучі конструкції. Два будинки — вікна, двері, дах пошкоджений. П’ять будинків — пошкоджені вікна, вибите скло», — каже заступник начальника Кременчуцької районної військової адміністрації Артем Даценко.

За словами Артема Даценко, на місці нині працює комісія, яка фіксує усі пошкодження, щоб передати ці дані до Єдиного реєстру пошкодженого майна.

«Громадяни можуть як самі подати через портал «Дія» ці всі дані на відшкодування, так і через органи місцевого самоврядування. Якщо стосується через портал Дія і реєстр пошкодженого майна, то це через державний бюджет. Що стосується місцевого бюджету і обласного, на жаль, є недоречність — усі нормативні акти, документи вказують на те, що така категорія будинків не підлягає відшкодуванню», — зазначив заступник.

Зазначається, чи отримають власники будинків компенсацію із місцевого бюджету, нині невідомо.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.