Борна кислота підійде помідорам як добриво

Під час вирощування помідорів, гарна зелень ще не показник врожайності рослини. Вчасне підживлення допоможе сформувати плоди та захистити помідори від ураження хворобою. Для цього городники рекомендують борну кислоту. 

У фазі появи плодів томати можна підгодувати сумішшю, в яку входить, крім борної кислоти, ще й зала. Готується підгодівля так: у 5 л окропу розвести 1,5-2 л деревної золи і 10 г (1 пакетик) борної кислоти, ретельно перемішати. Перед використанням розводять 1 л настою в 10 л води, щоб отримати робочий розчин. Норма внесення — 1 л під кущ.

Про це пише Zemliak.com.

За весь період росту проводити підгодівлю помідорів необхідно тричі: 

  • gерше підживлення томатів — перед цвітінням, коли бутони вже сформувалися: 1 г порошку на 10 л води, витрата — 1 л на 1 кв.м
  • lруга підкормка томатів  — під час цвітіння, але не менше ніж зпустячи 10 днів після першої (борошня кислота в цей період необхідна для зав'язування плодів — плід то опадають): робиться союз такої ж концентрації, як і в перший раз
  • nретя підгодівля томатів — на стадії плодоношення, краще всього в самому її початку.

Така підкормка не тільки прискорить плодоношення, але і підвищить стійкість томатів до фітофтори.

Також за допомогою секатора варто вкоротити велике листя, проріджуючи кущ, і видаляти пасинки. За одну процедуру полегшити культуру не більше ніж на 1/3. Намагатися залишати біля основи пеньки близько одного сантиметра. А над суцвіттями, де вже утворилися плоди, — 2-3 листків для харчування.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.