В Україні значно зросли штрафи за підробку сільгосппродукції

В Україні прийняли закон про фальсифікат сільгосппродукції. Штраф сягне до 13 млн грн. 

Про це повідомляє GrowHow. 

Одним із найголовніших моментів закону про фальсифікат №3680-д, визначають значне збільшення штрафів за маркування, пакування фальсифікованої продукції та використання торгівельної марки, яка зовнішньо нагадує торгівельну марку іншого виробника. 

«За такі дії громадянину загрожуватиме фінансове покарання у розмірі від однієї до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Наразі ця сума може складати до 6,5 мільйонів гривень. На посадових осіб чекатиме більший штраф — від 5 до 10 тисяч неоподатковуваних мінімумів разом з конфіскацією фальсифікату та обладнання для його вироблення», — ідеться у повідомленні.

Повідомляється, новий документ допоміг вдосконалити законодавство у сфері охорони прав на сорти рослин та наблизив його до норм Європейського Союзу. 

Фахівці НАУ одним із найголовніших моментів документу визначають значне збільшення штрафів за маркування, пакування фальсифікованої продукції та використання торгівельної марки, яка зовнішньо нагадує торгівельну марку іншого виробника.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.