Післявоєнне відновлення громад має включати просторове планування — Козловська

Розроблена програма комплексного відновлення території — це фактично планування майбутнього громад та підвищення їх інвестиційної привабливості. Такі документи повинна мати кожна територіальна громада.

Про це заявила заступниця Міністра розвитку громад та територій України Наталія Козловська.

«З метою забезпечення комплексного відновлення територій було прийнято ряд законодавчих актів. Зокрема, затверджена постанова Уряду № 1159, яка є практично дороговказом для громад: як розробляти програми комплексного відновлення їхніх територій. У таких програмах мають бути прописані кроки з відбудови, що поєднують як питання містобудування, так і соціально-економічного розвитку, вирішення інфраструктурних, екологічних та інших завдань», — зазначила Козловська.

Заступниця Міністра детально ознайомила учасників заходу з основними аспектами просторового планування територій громад та запропонувала підтримку Мінрегіону у частині розроблення програм комплексного відновлення областей та територіальних громад (їх частин). Також закликала ОМС надавати пропозиції щодо розбудови їх населених пунктів. 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.