В Україні почали діяти нові правила рибальства

В Україні змінилися правила любительського і спортивного рибальства. В першу чергу це стосується норм вилову водних біоресурсів — риб, раків, молюсків, креветок тощо.

Добова норма вилову всіх інших видів риб становить 3  кг на одну особу та ще трофей — одна рибина, будь якої маси та виду, розміри якої більші за 3 кг.

Про це ідеться в наказі Міністерства аграрної політики та продовольства України.

«Такі види риб як атерина, верховодка, карликовий американський сом, ротань-головешка, сонячний окунь, тюлька, чебачок амурський, — можна ловити без обмежень у кількості», — ідеться в документі.

Що стосується водних безхребетних, то добова норма вилову рака,  на одну особу, становить 30 екз., двостулкові молюски — 5 кг, креветки — 1 кг, рапан — без обмежень

Личинки хірономід, амарус річковий і морський, волохокрилець, дафнія, циклоп , артемія, нереїс — 100 г кожного виду.

Також повідомляється, у період нересту, за виключенням добування (вилову) водних біоресурсів на не заборонених органами рибоохорони ділянках рибогосподарських водних об'єктах (їх частинах) гачковими знаряддями (добування) вилову з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою з берега.

У документі зазначається, під час здійснення любительського рибальства мати при собі засоби для вимірювання маси та довжини водних біоресурсів.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.