Проект закону 5742 щодо співпраці громад прийнято

В четвер 12 січня 2023 року Верховна Рада України прийняла у другому читанні та в цілому розроблений Мінрегіоном законопроект №5742 про внесення змін до Закону України «Про співробітництво територіальних громад» щодо впорядкування окремих питань співробітництва територіальних громад.

 Про це повідомляє Децентралізація.

Мінрегіон у законопроекті №5742 запропонував дати можливість громадам долучатися до вже діючих договорів за спрощеною процедурою, передбачити варіант дистанційної підготовки та обговорення проектів договорів, а також можливість використання елементів різних форм співробітництва у договорах. 

Проєктом акта пропонується внести зміни до Закону України «Про співробітництво територіальних громад» щодо:

  • запровадження процедури приєднання територіальних громад до вже організованого співробітництва за спрощеною процедурою шляхом укладення додаткового договору про приєднання до організованого  співробітництва;
  • визначення змішаного договору про співробітництво, в якому можуть міститися елементи різних форм співробітництва;
  • надання можливості проводити засідання комісій з підготовки проєкту договору про співробітництво, а також громадських обговорень щодо організації співробітництва у дистанційній формі.

Раніше Zemliak.com зазначав, реалізація акта сприятиме популяризації співробітництва територіальних громад, підвищенню спроможності територіальних громад та розвитку регіонів. 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.