На зиму молоду черешню вкривають повністю — досвід

Експерти визначають кілька методик, як укрити садову черешню на зиму. На відміну від дорослих, молоді плодові дерева пригинають до землі, а потім вкривають плівкою. Якщо її немає під рукою, застосовують руберойдовий каркас. 

Про це пише Lifehacker.

«Уникають застосування надмірної сили. Якщо дереву більше 2,5 років, то підготовчу обробку черешні в саду восени проводять інакше. Садівник пов’язує 2-3 міцних пагони, а потім обмотує їх поліетиленом. У регіонах з примхливої погоди потрібно додатково утеплити розсаду. Поверх встановлюють пластиковий каркас»,  — кажуть експерти. 

Вкривати самостійно садову черешню на зиму потрібно наступним чином:

  • перекопати стовбурову зону
  • стовбурову зону утеплюють мульчею і снігом
  • якщо сніговий покрив незначний і там, де температура опускається нижче -15 °С, вкривати розсаду потрібно додатковим пластиковим каркасом

Читайте також: Формувати крону черешні можна круглий рік.

Незалежно від обраного типу укриття, між черешнею і захисним шаром формують повітряний шар. Це потрібно для збереження комфортного температурного фону. 

Для того щоб правильно вкрити посаджену черешню на зиму, дачник стежить за станом гілок. Як тільки вони засохли або ослабли, то їх відразу видаляють. У міру зменшення температури, підсипають додаткову мульчу поблизу пристовбурового кола. 

Кращі укриття садової черешні на зиму — агроволокно або мішковина. Особливість матеріалу — не допускає акумуляцію конденсату. Фіксують укривний матеріал поблизу підстави засипаним грунтом.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.