Агроволокно допоможе утеплити дерева взимку — досвід

Агроволокно — відмінний матеріал для утеплення дерев у саду. Він забезпечує захист дерев від морозів і від гризунів. 

Перед тим як приступити безпосередньо до утеплення стовбура дерева, варто прибрати навколо нього всі бур'яни і перекопати землю на 10-15 см, інакше вони можуть прорости навесні. Робити це слід в кінці листопада.

Про це пише Zemliak.com.

Перед початком утеплення експерти радять провести профілактичну обробку штамба і скелетних гілок дерева захисним розчином на основі фунгіциду або мідного купоросу, який захистить стовбур від різноманітних грибкових і бактеріальних захворювань. 

«Осіння побілка допомагає вберегти рослини від шкідливих комах і патогенних грибків, які зібралися зимувати в корі. Крім цього побілені стовбури будуть захищені від формування полою, а голодні гризуни будуть обходити їх стороною», — кажуть досвідні садоводи. 

Дуже часто утеплення пристовбурного кола буває недостатньо, особливо це стосується молодих дерев до 4-5 років, які ще не так добре загартовані. 

В цьому випадку рекомендується одягнути дерево в «шубу» , або спорудити навколо стовбура невелику огорожу, яка захистить від сильних морозних поривів вітру.

Поширені матеріали, які використовуються для утеплення стовбура дерева: лапник

  • солома
  • повсть 
  • мішковина
  • рогожа 

Більш сучасні варіанти — спеціальне агроволокно для укриття і утеплення рослин, як лутрасил або спанбонд. 

Важливо навесні не забути зняти утеплення зі стовбура, оскільки кора дерева може зіпріти.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.