Пожовкле листя на капусті означає дозрівання білокачанної — досвід

Явними ознаками для збору капусти є пожовтіння покривного листя, це означає припинення росту рослини. 

Про це пише Ukr.media

«Прибирати капусту варто коли її вдарить першим морозцем. Для неї це зовсім не страшно, до -6°С вона спокійно витримує заморозки. Це не означає, що потрібно дочекатися стійких морозів, тоді качани підмерзнуть і швидко зіпсуються», — радять експерти.

Зазвичай прибирання капусти починається у кінці вересня і триває до кінця жовтня.

Фахівці радять при збиранні капусти враховувати рекомендації місячного календаря. 

«Сприятливим періодом вважається, коли Місяць іде на спад. У такому овочі буде більше корисних речовин і вітамінів.  Зазвичай прибирання капусти починається у кінці вересня і триває до кінця жовтня», — додали досвідні городники. 

Пізньостиглі сорти капусти вважаються кращими для засолювання. Зазвичай вони дозрівають приблизно через 150 днів з моменту посіву насіння. Готовий до збирання овоч наливається соком і містить у собі максимально можливу кількість корисних речовин.

Не рекомендується зрізати капусту — краще викопувати лопатою, залишаючи на них коріння разом зі збереженою на них землею. Зайві, особливо зіпсовані покривне листя слід видалити, але 2-3 з них необхідно залишити, оскільки без них термін зберігання качанів різко скорочується.

З дозрілої капусти йде гіркота, її м'якоть стає солодкою. Капуста пізньостигла ніжна і соковита. Вона добре зберігається і чудово зброджується при квашенні.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.