Новомиколаївка відновлює інфраструктуру після масштабних обстрілів

Село Новомиколаївка Первомайської селищної громади, що на Миколаївщині, протягом восьми місяців було прифронтовим, його обстрілювали росіяни, але не змогли окупувати. 

Постраждали 135 будинків, 20 із них повністю зруйновані, пошкодженні об'єкти соціальної сфери — школа, садочок, амбулаторія, сільрада.

Про це пише Суспільне.

Станом на шосте березня у селі живуть 52 сім'ї з дітьми. До початку повномасштабної війни тут проживало 1200 людей, станом на березень 2023 року — їх 406.

За останній час було відновлено у селі водопостачання, але дві водонапірні вежі пошкоджені, потрібно замінити. 

«Ще одна проблема — заміновані поля поблизу села. Але в березні цим питанням займатимуться піротехніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій, аби фермери могли займатися своєю справою», — каже Депутат громади Андрій Кудін.

Станом на шосте березня 2023 року в населений пункт продовжують повертатися люди, відновлюють роботу об'єкти інфраструктури.

«Як фермери, так і одноосібники починають весняні польові роботи, посівну, підготовку до посівів. І вже наразі, на жаль, ми маємо підірвані два трактори. Світла в Новомиколаївці не стало ще в березні 2022 року. Наприкінці 2022 року світло власне було відновлено завдяки «Миколаївобленерго», — розповів Андрій Кудін.

До села приїжджає юридична фірма, яка буде обстежувати пошкоджені будинки. А організація «За Мирне небо» буде ці будинки законсервовувати.

В селі також відновили роботу два продуктові магазини, також жителям видається гуманітарна допомога.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.