Цьогоріч на підтримку виноградарів Одещини спрямують 1 млрд грн

Уряд в цьому році заклав у бюджет один мільярд гривень на підтримку виноградарів Одещини. Подати заявку на гроші виноградарі зможуть через державний аграрний реєстр.

Про це пише Укрінформ.

«Минулого року ми вже видавали кредити на підтримку виноробів. Мова йде про 322 млн грн, які направили на садівництво, ягідництво та виноградарство», — розповів Олександр Гайду, голова комітету ВР з питань аграрної та земельної політики.

Голова Одеської ОВА Максим Марченко зазначив, що завдяки виноградарству регіон має від п’яти до семи тисяч постійних робочих місць у сільській місцевості. У сезон збору врожаю ці цифри подвоюються.

Також директор Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА Алла Стоянова розповіла, що на Одещині зосереджені понад 60% виноробства України. Площа виноградників у господарствах Одеського регіону становить майже 24 тис.га, на них вирощують близько 260 тис. тонн винограду.

Найбільше виноградників у Болградському районі, там вирощують 78 тис.тонн винограду. У Білгород-Дністровському районі — 76 тис. тонн. В Одеському районі — 27 тис. тонн.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.