Журналісти показали, який вигляд має розбомблене село Кам'янка

Через російські обстріли село Кам'янка під Ізюмом Харківської області стало суцільними руїнами. У березні тут відбувся один із наймасовіших танкових боїв, потім — майже пів року окупації. У вересні населений пункт звільнили Сили оборони України.

Про це ідеться в сюжеті Youtube-каналу «Хащі».

«Це втілення пекла на землі в ХХI столітті. В березні тут відбувся один з наймасовіших танкових боїв, коли наша армія стримувала прорив росіян до Слов'янська. Тоді ж російська артилерія практично стерла з лиця землі цей населений пункт. Далі - піврічна окупація і перебування села поміж двох вогнів.», — сказав блогер.

У населеному пункті, що розташований на стратегічній трасі Ізюм — Слов'янськ, не залишилося жодного цілого будинку. Помешкання мирних українців опинилися на шляху армії рф.

В вересні українські військові звільнили село. Точніше те, що від нього лишилося. А лишилися суцільні руїни, сотні покинутих та голодних тварин, трупи місцевих жителів, які пів року лежали під завалами. Десятки тисяч вибухонебезпечних предметів, попалена техніка і відчуття жаху. 

Кам'янка не єдине таке село на рубежі між Ізюмом та кордоном Донецької області, але вона є явним прикладом того, що лишає по собі «русскій мір» та війна. 

У Кам'янці зараз, за офіційними даними, залишилося лише 11 осіб. До повномасштабної війни було трохи більше 1200.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.