Громада на Житомирщині без газу майже повністю готова до зими

Хорошівська громада, єдина негазифікована громада Житомирщини, майже на 100% готова до опалювального сезону.

Усі місцеві об`єкти критичної інфраструктури опалюють за допомогою стаціонарних та модульних котелень, які працюють на дровах.

Про це повідомляє ШоТам.

У негазифікованій громаді знайшли спосіб безперебійно мати тепло та воду. Хорошівська громада підготувалася до надзвичайних ситуацій у разі ворожого нападу. І комунальні заклади, й переселенці тут готові до суворої зими. Майже всі заклади в громаді працюють на твердому паливі. Тож керівництво запаслося вугіллям і дровами.

«Ми закупили 420 тонн вугілля для наших об’єктів, 140 тонн ми закупили брикету і 3 500 складометрів дров», — розповідає голова Хорошівської громади Володимир Столярчук.

Також 10 навчальних закладів мають електричне опалення. Через атаки ворога можливі перебої з електрикою. Тому в громаді подбали про електрогенератори.

«Ми стали переможцями в проєкті ГОВЕРЛА. І ми попросили 5 генераторів по 7 кВт. І також ми попросили два 55-кВтних електрогенератори. Один з яких ми думаємо поставити на водозабірні споруди», — Володимир Столярчук, голова Хорошівської громади.

Генератор на свердловині дасть змогу подавати воду в разі надзвичайної ситуації. Подбала громада й про переселенців. Допомагають тим, у кого немає можливості купити дрова.

«Когось забезпечуємо, просимо своїх старост, щоб вони робили підвіз дров. Багато людей повіддавали свої будинки разом із дровами», — Володимир Столярчук, голова Хорошівської громади.

А ще в громаді планують відкрити пункти обігріву для всіх охочих. Тож, незважаючи на війну, тепла вистачить на всіх.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.