На модернізацію шкільних їдалень в Україні передбачено 1,5 млрд грн

Кабінет Міністрів України затвердив порядок та умови надання субвенції на оновлення шкільних їдалень. Всього на на придбання обладнання та модернізацію харчоблоків заплановано 1,5 млрд грн.

Про це повідомляє Zemliak.com.

Проект стосується закладів освіти з кількістю учнів, не менше 400 — в містах, які є обласними центрами, та не менше 200 (без урахування учнів у філіях) — для закладів освіти, розташованих у тергромадах, (крім закладів освіти, розташованих у сільських (селищних) ТГ, що мають статус гірських населених пунктів, та населених пунктах, розташованих на лінії зіткнення). А також для закладів освіти спільної власності ТГ, що перебувають в управлінні облрад.

«Для отримання субвенції на оновлення їдалень в сільських школах, документом передбачено, що в навчальному закладі має навчатись не менше 100 учнів», — ідеться в документі. 

Проекти з реконструкції та капітального ремонту повинні бути розроблені відповідно до державних будівельних норм та стандартів. Також мають бути дотримані норми інклюзивності та безбарʼєрності.

Зазначається, співфінансування з місцевих бюджетів має дотримуватись на рівні:

  • не менше 30% — для закладів освіти, розташованих у місті Києві та в міських ТГ з адміністративними центрами, в містах — обласних центрах, а також для закладів освіти спільної власності ТГ, що перебувають в управлінні обласних рад
  • не менше 20% — для проектів закладів освіти, розташованих у міських ТГ (крім закладів освіти, розташованих у міських ТГ з адміністративними центрами в містах — обласних центрах, міських ТГ, що мають статус гірських населених пунктів, а також міських ТГ розташованих на лінії зіткнення)
  • не менше 10% — для проектів закладів освіти, розташованих у сільських (селищних) ТГ (крім закладів освіти, розташованих у сільських (селищних) ТГ, що мають статус гірських населених пунктів, та сільських (селищних) ТГ, розташованих на лінії зіткнення)
  • не менше 5% — для проектів закладів освіти, розташованих у ТГ, що мають статус гірських населених пунктів, та населених пунктах, розташованих на лінії зіткнення.

Головним розпорядником субвенції є Мінрегіон. Розпорядники субвенції за місцевими бюджетами визначаються рішеннями про такі бюджети відповідно до законодавства.

Читайте також: 

(с) Тетяна Кунденко, Zemliak.com, 2022.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.