В Україні працюють над будівництвом 31 біометанового заводу

До оператора газотранспортної системи України (ОГТСУ) звернулися понад 10 компаній, які розглядають будівництво 31 біометанового заводу продуктивністю 225 млн куб. м на рік. 

Про це повідомляється на Facebook-сторінці ОГТСУ.

«Вдале позиціонування українського біометану на ринках ЄС потребує деталізованого та зваженого підходу, метою якого є напрацювання механізмів транскордонної торгівлі біометаном, зокрема зняття бар’єрів для реалізації у країнах ЄС біометану, що транспортується газотранспортною системою, — зазначив Дмитро Липпа, Генеральний директор Оператора ГТС України.

Оператор ГТС України декілька років поспіль веде системну роботу з урядом, Верховною Радою, бізнесом та потенційними інвесторами у біометанові проєкти. Компанія враховує цей сектор у планах розвитку ГТС, і вже зараз готова надавати послуги із транспортування біометану. 

Зазначається, у зацікавлених сторін та державних стейкхолдерів є розуміння, що це важливі кроки на шляху до енергонезалежності, декарбонізації та інтеграції в європейський газовий ринок на правах повноправного партнера, завдяки реалізації потенціалу біометанової галузі.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.