В Україні стартує конкурс соціальних ініціатив в умовах війни

Конкурс соціальних ініціатив «Час діяти, Україно!» розпочав прийом заявок на 2023 рік.

Фонд «МХП-Громаді» у 2023 році виділив 7 млн грн на проєкти в галузі освіти, охорони здоров'я та інфраструктури, підтримки ВПО, енергетичної безпеки, збереження культурної спадщини, реабілітації ветеранів та ін.

Про це стало відомо редакції Zemliak.com.

Одна команда може подавати одну і більше проєктних заявок з 4 травня 2023 року до 1 червня 2023 року на сайті конкурсу.

«Кожен з переможців зможе отримати до 100 тис. грн на реалізацію соціальної ініціативи. Кошти можуть бути спрямовані на закупівлю обладнання, матеріалів для підтримки соціальної ініціативи в інтересах громади»,  — пишуть організактори під час презентації у селі Потапці.

Програма надання грантів на підтримку локальних громадських ініціатив для розв'язання конкретних проблем малих міст та сільських громад від Благодійного фонду 

Розмір фінансування однієї ініціативи становить до 100 000 гривень. Одна команда може подавати одну і більше проєктних заявок. Результати конкурсу будуть оголошені конкурсною комісією до 20 червня 2023 року.

Для отримання гранту учасник подає заявку, в якій описує мету, актуальність проблеми, яку вирішує проєкт, на що потрібні кошти, які результати від впровадження проєкту отримає громада, суму внеску від партнерів, сільської ради та громади, а також план реалізації проєкту та структуру команди, яка над ним працюватиме.

Учасниками конкурсу можуть бути органи місцевого самоврядування, комунальні установи, освітні заклади, заклади охорони здоров’я, неурядові організації, ініціативні групи.

(с) Тетяна Кунденко, Zemliak.com, 2023.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.