Несучість курей залежить від раціону — поради

При утриманні курей у пташнику обов'язково має бути ящик з золою, з піском і завжди чиста вода. Тому в першу чергу потрібно зробити поїлки. Зерно, а конкретно, пшениця, теж завжди має бути в доступі. Було б непогано зробити годівниці, пише Zemliak.com.

Окремо в зимовий період і навіть в літній потрібна ємність з черепашкою. Це кальцій. Він дуже необхідний для курей, без нього вони починають хворіти і падати на ноги. 

«Також можна давати їм яєчну шкаралупу, а в зимовий період підкидати невелике пір’я (теж хороший кальцій), зібране з осені після забою курей»,  — кажуть знавці.

Періодично можна варити картоплю, гарбуз та інші овочі. Ну і, звичайно, найголовнішим вітамінним продуктом для курей є сушена кропива, яку можна давати у віниках. Її потрібно заготовити з кінця літа, і чим більше, тим краще. У ній міститься багато різних корисних речовин не тільки для тварин, але і для людини.

Є ще важливі фактори, що впливають на несучість. Наприклад, температура в приміщенні. Необхідно, щоб в курнику завжди було тепло (більше +4…+ 8°) і сухо!!! Це знизить ризик захворювання курей, а може, і взагалі його виключить.

Читайте також:

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.