Стартовий корм згодиться для першої годівлі курчат бройлерів

Курчат з перших днів важливо годувати збалансовано. Їм потрібно багато протеїну, вітамінів та мінералів, адже це молоді організми, які можуть отримувати поживні речовини тільки з їжі. 

Для початку підійде стартовий корм, що можна прибдати у спеціалізованих крамницях, пише видання Вікна.

Правильний раціон забезпечує ріст та розвиток курчат, стійкість до хвороб та в майбутньому це впливає на більшу кількість яєць чи якість м’яса бройлера. Продукти в раціоні пташенят мають бути рослинного та тваринного походження.

Раціон добових курчат має містити:

  • Стартовий корм — він продається в магазинах для тварин, місцях продажу комбікормів. Він містить всі необхідні вітаміни та мінерали для курчат. Це універсальний та найпростіший спосіб нагодувати курчат.
  • Корм власноруч. Подрібни кукурудзу, пшеницю, овес та ячмінь. Також можна додати висівки, якщо хочеш, аби курчата швидше набирали вагу. В корм можна додати сою та горох.
  • Молочні продукти. З другого дня життя можна давати молочні продукти курчатам — це може бути сир чи сироватка.
  • Рибне борошно. Можна вводити в раціон курчат з місяця.
  • Мінерали. Для курчат додавай у корм подрібнену шкаралупу яєць, черепашковий вапняк або звичайний вапняк.

Курчат можна годувати через 6-8 годин після вилуплення. Для цього підходять відварені жовтки яєць та вода. Жовтки потрібно подрібнити виделкою або в блендері. Першу добу потрібно годувати так курчат кожні три години.

За тиждень-два днів такого годування в раціон вводь варені овочі та подрібнений корм, який зробив(-ла) власноруч, чи стартовий.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.