Король Карл третій на дозвіллі доглядає власну органічну ферму

Король Карл третій займається сільським господарством ще з молодості. І це захоплення з часом переросло в величезну аграрну імперію, яка приносить шалені прибутки.

Принцу Чарльзу було 33 роки, коли він купив маєток, де своїми руками став обробляти грядки із звичайнісінькими овочами. 

Про це ідеться в матеріалі Latifundist.com «Чарльз Органічний: аграрна імперія принца Чарльза».

У 1990 році принц Чарльз на фермах створив десятки переробних виробництв, де виготовляються хліб, булочки, пироги, ковбаси, копченості, сири, приправи, джеми, лікери і навіть супи під власним брендом Duchy Originals.

«Це стало можливим завдяки ґрунтовній базі — Чарльзу належить 55 тис. га землі сільськогосподарського призначення у герцогстві Корнуолл. Тут було створено близько 300 ферм, які й почали займатися вирощуванням органічних продуктів харчування, а також екологічним розведенням птиці та худоби», — пише Latifundist. 

Органічний город зайняв у маєтку найпочесніше місце — тут було багато сонця і мало вітру. Незабаром маєток стали називати Королівською фермою. Для поливу городу використовували дощову воду, як добрива — компост, який виготовляли з органічних відходів. Залучали розкішними квітниками бджіл, розводили черв'яків, підгодовували птахів, сподіваючись, що вони допоможуть боротися зі шкідниками. 

«За кілька років площі земель, під час обробки яких втілюються принципи органічного сільського господарства, збільшилися в Англії більш ніж у 100 разів. У країні налічується майже 500 органік-ферм. Обсяги продажів екологічно чистих продуктів давно перевищили $1 млрд на рік», — зазначають експерти.

Так багаторічне захоплення Чарльза виросло в аграрну імперію, яка виробляє кілька сотень органічних продуктів та щорічно приносить благодійним фондам короля 6 млн. фунтів стерлінгів.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.