Експерти розповіли, як утримувати качок взимку

Важливим питанням при розведенні качок в холодну пору року є правильний вибір підстилки. Качки комфортно почувають себе на товстій підстилці. У ній проходить розпад органічних речовин, при цьому виділяється велика кількість тепла, і качкам не холодно.

Про це пише Господарство.

Утримувати птахів можна використовуючи сітчасті або рейкові підлоги, проте в країнах з холодними зимами качкам буде холодно в таких приміщеннях.

Для підстилкового матеріалу експерти рекомендують використовувати: 

  • сіно
  • торф
  • солома

Торфом можна посипати будь-яку підстилку, оскільки він відмінно вбирає вологу, а також нейтралізує неприємні запахи. Переваги сіна, як підстилки полягає в тому, що качки з-нього викльовують ласі листочки. 

«Вибираючи і заготовлюючи матеріал для підстилки, слід врахувати, що качки в зимовий період також вигулюються. Тому після прогулянки, їх лапи повинні бути в теплі, щоб не морозились», — зазначили експерти.

Читайте також: Бізнес на качках окупиться за 4 місяці 

Величезне значення для птахів є і освітлення приміщення. У качок, як і у всіх птахів дуже поганий зір при поганому освітленні. Через це вони не будуть харчуватися. Пташник повинен освітлюватися 12-14 годин.

Оскільки, качки — водоплавна птиця, вона не проти плавати і в морозну пору. Тому, якщо неподалік знаходиться будь-якої водойму, в ньому можна зробити ополонку, в якому качки зможуть скупатися. 

Качок купатися в мороз можна випускати при температурі повітря до -20°С. Якщо ж поблизу немає водойми, де можна зробити ополонку, необхідно у дворі виставляти ємності з водою, де качки зможуть помити своє пір’я.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.