Надлишкова волога у пташнику може зашкодити вирощуванню бройлерів — експерти

Щоб розв'язати проблеми з вологістю фермерам варто спиратися на новітні технологічні рішення, які виключають проблеми перезволоження пташників. 

Виробник Big Dutchman, є світовим лідером у виробництві системного обладнання з утримання та годівлі для сучасного птахівництва і пропонує різноманітне обладнання для забезпечення постійного регулювання клімату. Асортимент включає потужні та енергоефективні витяжні вентилятори AirMaster, настінні клапани, які забезпечують рівномірну подачу та циркуляцію свіжого повітря по всьому пташнику, інформує Kurkul.com.

Окрім забезпечення кормами та температурним режимом у курнику важливо дотримуватись рівня вологості. наслідки, д яких може призвести завищена волога: 

  • підвищення рівня аміаку
  • поширення грибків та плісняви
  • тепловий стрес
  • проблеми зі здоров’ям птиці.
  • гірший апетит 

Щоб птахівництво не було збитковим, фермери мають контролювати всі показники. Бройлери чутливі до змін, тому приріст може впасти.

«Щоб утримати рівень вологи під контролем, важливо правильно провітрювати приміщення. Вологість від 40% до 60% — є ідеальною, щоб підстилка і послід залишались сухими», — кажуть експерти.

Big Dutchman пропонує й широкий асортимент систем напування, які забезпечать бройлерів достатньою кількістю чистої води, і при цьому витримують тиск. Блоки з’єднання систем, а також ніпельні напувальниці, є міцними та довговічними та мають захист від протікання і розплескування. Додаткова електронна система «тривоги» може контролювати рівень і температуру води в напувальницях, а також інформувати фермерів про будь-які проблеми в режимі реального часу

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.