Закинута молочна ферма в селі Корінецьке знову запрацювала

ТОВ «Понори» з Чернігівщини придбали в сусідньому селі  Корінецьке запустілу ферму, яку ремон­тують та планують утриму­вати там до 400 голів корів. 

Ця ферма буде повністю устаткована найсучаснішим обладнанням від шведської компанії «ДеЛаваль» — сві­тового лідера у виробництві доїльного обладнання.

Про це стало відомо з Порталу Чернігова.

«Це буде ферма за американськими стандартами. Тепер ферма вироблятиме молоко виключно екстраґатунку, тобто найви­щої якості. Відповідно, воно найдорожче і в закупівлі», — розповів Володимир Леонідович Сиса, керівник підприємства ТОВ «Понори».

На початку повномасштабної війни на фермі ТОВ «Понори» утримували 430 голів ВРХ, планомірно поповнюючи дійне стадо з домовирощених теличок. Отож, вже кілька років тому виникла необхідність добудо­вувати приміщення, робити ще один доїльний зал. 

На початку 2022 року ТОВ «Понори» викупило приміщення старих ферм, які розташовані в су­сідньому Корінецькому. А за кілька днів по тому росія розпочала свій наступ на Україну війною. Ризики щодо реконструкції примі­щень та і розвитку всієї галузі у ТОВ значно зросли. 

І все ж воєнний рік, що минув, був роком значних вкладень у розвиток тваринництва у ТОВ «Понори» і завершився щасливим моментом. На завершення листопаду 2023 року сюди, у реконструйовані приміщення, почали заселяти нетелів, які на цей час уже радують гос­подарів поповненням.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.