Загибла через війну худоба підлягає реєстрації — експерти

За час повномасштабного вторгнення росії в Україну окупанти знищували все на своєму шляху. Не шкодували навіть тварин, зокрема ВРХ та інших. 

Для реєстрації власником таких наслідків, необхідно вести форму, до якої заносяться всі дані про випадок.

Про це пише Агентство з ідентифікації та реєстрації тварин.

У разі падежу (загибелі) з подальшою утилізацією тварини в господарстві юридичної особи власник/утримувач худоби, відповідальна особа господарства зобов’язані:

  • внести до паперової форми книги обліку тварин (за наявності) та паспорта тварини дату встановлення факту падежу, причину та дату утилізації
  • надіслати до Адміністратора Реєстру тварин протягом 5 робочих днів засвідчений державною установою (закладом) ветеринарної медицини заповнений паспорт тварини для внесення до Реєстру тварин інформації про падіж (загибель), утилізацію тварини.

«При заповненні паспорта великої рогатої худоби на загиблу тварину необхідно вказати як причину вибуття код 27 загибель (падіж), а в полі «Особливі відмітки» зазначити, що загибель худоби відбулася внаслідок бойових дій», — зазначили експерти.

 Після наданих даних фермером, спеціаліст державної установи (закладу) ветеринарної медицини вносить у поле «Особливі відмітки» паспорта тварини дату внесення записів, проставляє свій підпис та засвідчує записи печаткою.

Для швидкого злагодженого подання та реєстрації в Єдиному державному реєстрі тварин даних щодо втрати худоби внаслідок бойових дій, фахівці рекомендують господарствам звертатися за місцем їх розташування до відповідних відокремлених структурних підрозділів Підприємства.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.