Фермер порахував, чому вигідніше вирощувати овочі

За сприятливих погодних умов в частині ціни одним гектаром овочів можна закрити п’ять гектарів зернових.

Таку думку озвучив співзасновник компанії  СТОВ «Вікторія» Степан Маціборка.

Фермерське господарство Вікторія розташоване у селі Байківці на Тернопільщині. Основна зайнятість — вирощування зернових. Але цього року фермери експериментально висадили цибулю.

«З овочами треба працювати однозначно. Це вигідна справа. Коли зібрали врожай, то одразу починають приїжджати покупці з великих міст», — зазначає фермер.

Також Степан Маціборка повідомив, що цього року, не маючи достатнього досвіду, їхнє господарство отримало врожай 65 т/га цибулі. Це середній показник — не багато і не мало.

Буде цікаво: Аграрїі Сумщини збирають урожай кукурудзи | Фоторепортаж

Для промислового вирощування овочів потрібне відповідне обладнання. Зі складу забирається цибуля, а техніка самостійно проводить сортування, калібрування і в кінцевому підсумку видає готовий 20-кілограмовий мішок якісної цибулі. 

«Ця лінія дуже дорога, але вона може калібрувати і пакувати картоплю, моркву, буряк і цибулю. А для виконання такої роботи вручну потрібно багато людей і платити їм заробітну плату», — каже Маціборка.

Також фермер зазначає, їхнє підприємство має холодильне обладнання, а це означає, що є змога тримати овочі до тих пір, поки не зафіксується ціна.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.