На Запоріжжі родина виготовляє авторські сири

Родина Олени Щербакової з Запорізької області вже не один рік виготовляє та продає під брендом Сімейна ферма «ГурмеЕко» смачні сири. 

Засновниця бренду Олена стала однією з переможниць грантової програми проєкту SEE, придбала аналізатор молока та професійний вакууматор для готових сирів. 

Про це розповідає Бізнес Мережа Сільських Жінок України.

Для авторських сирів родина використовує молоко як власних кіз та корів, так і сусідських. 

«Так, сусіди — постійні постачальники молока вже й корівок додали в господарство, й доїльний апарат придбали, і мріють про нові горизонти», — розповіла Олена.

Плани в Олени грандіозні. В орендованому приміщені відкрити велику професійну сироварню (поки що тут тільки вікна замінили) та купувати у селян мінімум 1,5 тонни молока на місяць. Так, місцеві виробники молока отримають зручний та надійний канал збуту, а споживачі більше смачних та якісних сирів з високим вмістом кальцію.

Проєкт «Безпечне економічне середовище для сільських жінок – безпека та мир для всіх (SEE)» реалізується ГС «Бізнес Мережа Сільських Жінок» в рамках роботи Жіночого фонду миру та гуманітарної допомоги Організації Об’єднаних Націй та агенції ООН Жінки UN Women Ukraine/ ООН Жінки в Україні.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.