Жителі села Криничне обурені сусідством з приватною свинофермою

Мешканець села Криничне,що на Одещині, облаштував свиноферму на власному подвір’ї. 

Сусіди скаржаться на постійний сморід, який виходить з цього будинку, у дворі розташована гнойова купа. Крім того, скаржаться криничненьці, огорожа ненадійна, а по подвір’ю бігають великі собаки.

Про це повідомив Степан Веліков, голова Криничненьскої територіальної громади.

До Криничненської сільської ради неодноразово надходили колективні заяви від жителів вулиці відносно свого горе-сусіда. Усі відходи зі свиноферми під час опадів стікаються у річку Карасулак. Це призводить до забруднення річки та викликає екологічну проблему локального рівня.

Як повідомив Степан Веліков, на виконання заяв мешканців вулиці до фермера неодноразово виїжджала комісія з благоустрою Криничненської сільської ради. Велись бесіди щодо недопущення порушення правил благоустрою населених пунктів Криничненської ТГ. Чоловік до цього часу ніяк не реагує на заяви мешканців, на комісію з благоустрою та розширює свій «небезпечний» бізнес і продовжує отруювати людей аміаком та сірководнем.

Криничненська сільська рада написала листа до Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська область) з приводу вирішення цього питання. Працівники Інспекції в межах своєї компетенції здійснили перевірку та надали відповідь, що громада може самостійно вирішити це питання.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.