Подружжя з села Рахині виготовляє крафтове морозиво

Житель села Рахині, що на івано-Франківщині, Ігор Небилович мав підприємство з виготовлення металопластикових вікон та торгував будівельними матеріалами. 

Проте десять років тому вирішив заснувати сироварню. віднедавна з козячого молока розпочали виготовляти ще й ексклю­зивне морозиво. Щоб товар був якіс­ним, найняли на роботу спеціального технолога та розробили рецептуру.

Про це пише Високий замок.

Нині на фермі налічується понад 300 кіз альпійської та зааненської породи. Також є вівці — німецькі мериноси. За день на фермі надоюють у середньому до 500 л козячого молока.

«За 10 років роботи уподобання спо­живачів змінилося. Ра­ніше козячий сир на Прикарпатті не ко­ристувався великим попитом. А тепер набуває все більшої популярності, адже поживний та смачний», — каже чоловік.

Спочатку разом із дружиною Оксаною створили невеличку ферму. Купили 10 овець породи німецький меринос для формування стада, кілька маленьких козенят.

З молока господарі ви­готовляють 14 видів твердих сирів (сім — із козячого та стільки ж — із коров’ячого). Поки що Ігор Володими­рович корів не утримує, хоча планує в майбутньому. Наразі молоко бере на фермі у Калуському районі.

Крім твердих сирів, Небиловичі ва­рять і м’який, для грилювання, з пліс­нявою, прованськими травами, кропи­вою. Сири, морозиво можна зберігати у морозилці довгий час.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.