У селі Дмитрівка запрацювала сучасна хлібопекарня

У Дмитрівській сільській громаді, що на Кіровоградщині, запрацював сільськогосподарський обслуговуючий кооператив «Зерносмак» із цехом з виробництва хлібобулочних виробів.

Загальна вартість проєкту місцевого економічного розвитку склала більше шести мільйонів гривень. 

Про це повідомляє Децентралізація.

«Від Програми USAID DOBRE громада отримала сучасне хлібопекарське обладнання для роботи з борошном (просіювач), тістом (розстійну камеру, тістоміс, тістоформувальну машину, поділювач тіста), готовою продукцією (машина для нарізки хліба)», — ідеться у повідомленні.

Інше обладнання — піч, холодильники, форми, столи та таці для хлібобулочних виробів кооператори закупили власними силами. Окрім того, за власні кошти останні зробили капітальний ремонт приміщення, в якому розташовано хлібопекарню.

Більше двох мільйонів фінансової допомоги надала Програма USAID DOBRE, іншу частину — чотири мільйони вклали місцеві кооператори. 

«Для нас це важливий економічний проєкт, який вдалося реалізувати спільно з Програмою USAID DOBRE. Таким чином ми підтримали місцевих агровиробників, очікуємо на нові робочі місця та поповнення бюджету громади, яка прагне до розвитку навіть у складні часи війни. І ми готові ділитися досвідом створення подібних кооперативів із іншими громадами», — зазначила голова Дмитрівської сільської громади Наталія Стиркуль.

На першому етапі консультанти Програми DOBRE вчили представників місцевого бізнесу писати бізнес-плани, підказували юридичні та організаційні моменти створення кооперативу, а пізніше Програма доставила у громаду обладнання та надала консультації в процесі передачі техніки підприємцям.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.