В селищі Суворове створили водообслуговуючий кооператив

В селищі Суворове Ізмаїльського району, що на Одещині,  створили обслуговуючий кооператив «Водогосподар».

Власниками земельних ділянок для отримання статусу члена кооперативу були подані заяви на вступ. Наступним етапом для початку законної діяльності кооперативу буде державна реєстрація об’єднання, отримання печатки та відкриття рахунку в банку.

Про це інформує обласне видання Yug.today.

«У минулому році через ряд вагомих причин мешканці селища Суворове залишились без водопостачання. Після численних звернень суворовців до голови ТГ та депутатів протягом року було проведено ряд першочергових заходів: виділено кошти для придбання насосної станції, проведено засідання комісії з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, енергозбереження та транспорту, складено акт обстеження технічного стану насосної станції, визнано об’єкт необхідним та важливим для життєзабезпечення населення, але на завершальному етапі з’явилися нові перепони», — пояснює керівництво Суворовської громади

Згідно з  вимогами щодо отримання дозволу на спецводокористування якість води має бути доведена майже до стандартів питної. Але ця вимога стосується лише комунальних підприємств. Громадські організації чи кооперативи із самообслуговування та надання послуг з водопостачання можуть отримати такий дозвіл.

Після з’ясування всіх деталей було запропоновано створити кооператив. Для юридичного супроводу Суворовська селищна рада уклала договір з фаховим спеціалістом з питань правового та технічного супроводу діяльності ОСББ,ЖБК, ОК.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.