Студент з села Здобуток створив власну торгівельну марку меду

У селі Здобуток, що на Черкащині, студент Богдан Лісовий став засновником  виробництва «Лісова пасіка».

Нині Богдан опікується 30-ма вуликами. На весну планує розширювати свою пасіку. 

Про це повідомляє видання Вісті Черкащини.

«Коли я починав займатися бджільництвом, сім’я Очеретяних безкоштовно віддали мені 10 старих вуликів для користування, чим мені допомогли, і за що я їм дуже вдячний. Ці вулики були виготовлені років 38 тому, у середині них навіть наклейки є з датою виготовлення. Я їх власноруч полагодив, вже три роки користуюся ними і далі планую використовувати, адже вони ще міцні і надійні», — розповідає Богдан.

Багато інформації про бджільництво хлопець дізнавався з інтернет джерел і паралельно цікавився досвідом інших пасічників. Нині Богдан опікується 30-ма вуликами. На весну, каже, буде розширювати свою пасіку. Планує ще в якомусь місці розмістити свої вулики, де, як зауважує, має бути хороша медоносна база. Поки що шукає відповідне місце і трудиться над затишними домівками для бджіл.

Найтяжчим у справі бджільництва, як розповідає Богдан, для нього є погодні умови. Адже кожного року погода, зазвичай різна, і до всього потрібно пристосовуватися.

«Зимівля дуже важка, то потепління, то великі морози, тому за бджілками постійно потрібно наглядати. А от весною медоносна база може бути не дуже хорошою, тому потрібно підкормлювати бджіл», — каже хлопець

Зі слів Богдана, справ у нього вистачає. Та разом з цим він продовжує розвиватися. Власну продукцію популяризує у соцмережі. Каже, минулого року вперше качав мед з акації, з яким потім робив різну продукцію на продаж, наприклад, горішки залиті медом.

Зазначається, лопець постійно долучається до допомоги. І передає мед військовим, і частину коштів з продажу власної продукції перераховує на підтримку Захисників.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.