У селі Горішнє переселенці відновлюють покинуту ферму

У селі Горішнє, що на Львівщині, переселенці розбудовують фермерське господарство. Викупили ферму та вже зарибили поруч озеро. З часом планують облаштувати відпочинкову зону.

Про це пише Суспільне.

Проєктом займається громадська організація Go friends.

«Ця будівля — екобудинок з коноплі. Конопля змішується з вапном і глиняний такий укріплювач. Тут є 30 кімнат. Це стовідсотковий екобудинок, він дуже теплий. У кожної сім'ї буде свій санвузол та туалет», — каже Євген Моїсеєв, директор громадської організації Go friends.

Засновник оганізації, Євген Моїсеєв, переїхав на Львівщину з Києва на початку війни. Разом з колегами почав допомагати вимушеним переселенцям. 

«Ми знайшли цю ферму, почали частково викупляти. Посадили картоплю більше гектара, зібрали 7 тонн картоплі. Коли ми сюди зайшли, тут було багато кропиви. І ми вивезли 40 машин сміття. Влітку тут працювало близько 15 переселенців і люди, які не мають робочих місць», — каже Євген Моїсеєв.

За кілька місяців на фермі з'явився не лише город, а й тварини. Зараз там є поголів'я корів, кіз, овець та свиней. Концепція екоферми полягає в тому, що переселенці тут не лише працюватимуть і забезпечуватимуть себе продуктами, а й житимуть. Вони самі для себе зводять житло, розраховане на сотню людей.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.