Подружжя з Вінниці переїхали у покинуте село та створили екоферму

Подружжя істориків, Анна та Тарас Нечепоруки, покинули місто та відкрили екоферму у віддаленому селі.

Нині в господарстві 23 корови і кожна має власне ім'я: є корова Пледик, є її донька — Сейлормун, така з сердечком на лобі, біленька — Ромашка, ще одну біленьку звати Коза, корова — Коза.

Про це інформує Суспільне.

Власники ферми обоє мають вищу освіту істориків. Молода сім’я переїхала з Вінниці у село на Деражнянщині під час карантину, щоб продовжити справу бабусі. Корів вони не доять і не вбивають.

Тварини увесь рік живуть просто неба. Їх не доять і не вбивають, вирощують на продаж під корову, розповіла фермерка.

«У мене є декілька бичків — один дорослий Борзий, Біткойн — підліток і сім пупсиків цьогорічних. Також є п'ять теличок цьогорічних і торішніх, два цапи Бе і Ме і кінь Зірка. Ми з ними нічого не робимо, вони в нас для краси», — розповіла Анна.

Тварини випасаються на полі площею 12 гектарів. Зараз їх контролює електронний пастух. За словами Анни, цю справу вони з чоловіком перейняли від бабусі два роки тому.

Одна з освіт Анни — юрист, але тепер жінка вміє приймати пологи у корів.

Сіно зберігають у нежилих будинках, їх сім’я в селі придбала десять. У селі заселених ще є дев'ять хат. До найближчого магазину 5 км. Анна каже, не жалкує, що переїхала сюди, бо під час війни приймала вимушених переселенців.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.