Фермери вимушено знижують ціну на капусту

На українському ринку другий тиждень поспіль падають ціни на білокачанну капусту.

Українські виробники капусти вже опустили ціни на свою продукцію до 6-8 грн/кг ($0,23-0,34/кг), що в середньому на 17% нижче, ніж тижнем раніше.

Про це повідомляють аналітики EastFruit. 

«Чергове зниження цін у цьому сегменті учасники ринку пояснюють суттєвим збільшенням пропозиції некондиційної продукції. На даний момент значну частину обсягів на ринку складає підморожена капуста», — кажуть експерти.

Тим часом білокачанну капусту високої якості частину фермерів вважають за краще закласти на зберігання і почати реалізацію не раніше середини грудня. Інша половина виробників на сьогоднішній день продовжує реалізацію якісної продукції, збільшуючи загальну пропозицію білокачанної продукції на ринку. 

Такі дії вони пояснюють витратами на електроенергію, що різко збільшилися. У світлі останніх подій з перебоями з електроенергією в більшості регіонів України далеко не всі фермери мають впевненість у можливості якісного зберігання плодоовочевої продукції надалі.

Головною причиною зниження відпускних цін стало різке збільшення пропозиції даної продукції на ринку та незадовільна якість основних обсягів білокачанної капусти.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.