У Здовбицях запрацювала нова сироварня

На базі промислової ферми в селі Здовбиця, що на Рівненщині, відбулось відкриття ще однієї сироварні в мережі «Сімейні молочні ферми». Саме тут на потужностях нової сироварні планується вже з наступного року виробляти не менше 2 500 кг сиру на рік.

Про це інформує пресслужба проекту Сімейні молочні ферми.

 Асортимент нової продукції включатиме не лише кисломолочний сир, а інші різновиди сирів: адигейський, халумі, рікотта, моцарела, бринза з різними смаками. 

«Фінансування нової сироварні частково здійснено коштом державної програми ЄРОБОТА, яке передбачає створення двох додаткових робочих місць. То ж нове виробництво ще також позитивно вплине на зменшення безробіття в громаді», — ідеться у повідомленні. 

Крім виробництва сиру, на базі сироварні також буде здійснюватися перероблення молока на сметану, масло, пастеризоване молоко. Вже встановлена лінія розливу потужністю до 5 000 літрів на місяць.

Актуально: Як зафіксувати та описати збитки фермерів через війну: покрокова інструкція.

Загалом реалізація проекту по відкриттю сироварні стартувала ще в травні. За цей період було закуплено обладнання для виробництва та лінію розливу молока, здійснено ремонт в приміщенні. А останнім акордом в приготуванні стало отримання дозволу ХАССП від 28 листопада 2022 року.

Відкриття сироварні відбулося в рамках нової стратегії проєкту «Сімейні молочні ферми» — «Сімейна сироварня в кожному районі». Згідно з нею до кінця 2023 року планується збільшити кількість сироварень, які будуть обслуговувати молочні ферми проєкту, до 6. 

Станом на грудень, вже в мережі діє сироварня «Юнікасоль» потужністю 600 кг в місяць та здійснюється підготовка до відкриття сироварень на базі сімейних молочних ферм «Молочний край» (Дубенський р-н, Рівненська обл) та «Молочна мрія» (Горохівський р-н, Волинська обл).

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.