Попит на українських равликів значно росте в Європі

Протягом січня-травня 2021 року Україна експортувала 390,3 т равликів — на 37% більше, ніж за аналогічний період 2020 року, пише Kurkul.com.

У грошовому еквіваленті експорт равликів сягнув $616,2 тис. —   на 6% менше, ніж за п’ять місяців 2020 р. Найбільшими гурманами є Литва ($528,1 тис.) Грузія ($48,8 тис.) і Польща ($28,6 тис.).

Таке зростання експорту равликів в уряді пов’язують з тим, що в Україні зросла кількість підприємств, які вирощують цю продукцію та мають відповідний сертифікат Європейського Союзу. Наразі таких компаній в Україні 17, в той час як минулого року їх було всього 5.

«В Україні вже давно равликовий бізнес розвивається на повну. Об’єми вирощування равликів у нас великі, та продукт переважно експортують. А от культура споживання равликів у нас поки не розвинута», — ділиться один з власників ферми. 

Зазначимо, що равликів споживають у їжу, а найбільший ринок цього продукту — у Західній Європі. М'ясо равликів багате на білки, магній, кальцій та інші речовини, а у їхньому слизі міститься гліколева кислота, колаген та багато вітамінів.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.