На Донеччині на фермі живе понад 4000 равликів

Після чергової екскурсії у Солонці на фермі «Західний равлик» що на Львівщині, Отець Василь загорівся ідеєю створити і в Краматорську равликову ферму.

Пише про це онлайн-видання Свої. Сіті. 

Об’єднавши довкола себе команду однодумців, Василь Іванюк взявся працювати над створенням ферми.

«Всі думають, що равлики — дуже повільні створіння. Але якщо полити їх холодною водою, то вони досить швидкі»,  — розповідає директорка агрофірми «Східний равлик» та донька засновника Ірина Яблінська.

З  31 липня офіційно стартували екскурсії та дегустації, на яких усі охочі мають можливість познайомитися з цікавою та екзотичною на Донеччині істотою — равликом. Перша група з 12 екскурсантів лишилася задоволена, на наступну поїздку в найближчі вихідні записалося стільки ж людей.

Фермерське господарство «Західний равлик» стало головним партнером у створенні ферми. І не тільки партнером, а й другом, який завжди охоче дає цінні поради», —  зазначає засновник «Східного равлика».

Принцип отця Василя — дати людям не рибу, а вудочку. Тому й зайнявся активно, аби працевлаштувати людей, допомогти їм розпочати власну справу. Для цього налагодив контакти із багатьма фондами з-за кордону.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.