Українець працюючий на землі має на ній далі працювати — Лещенко

В Україні з'явилася можливість фізичним особам взяти позику на землю у окремих комерційних банків у рамках державної програми «5-7-9», урядової програми держгарантії малим фермерам.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль запевнив, що пільгові умови кредитування будуть доступні для аграріїв, які обробляють ділянки землі, не більші ніж 500 га.

Повідомляє AgroPolit.com.

До 1 січня 2024 року купувати землю, за законом, можуть лише фізичні особи — громадяни України в розмірі 100 га. До цієї категорії входять фермери.

«Українець, який працював на землі, має на ній далі працювати.Ми спростимо систему вимог до малих фермерів у наданні можливості викупити землю під пільгову кредитну ставку. В рамках держпідтримки на 2021 рік 1 млрд грн передбачено на компенсацію кредитної ставки для аграріїв. Ми цю програму деталізуємо, щоб допустити туди малого фермера. Паралельно з НБУ ведемо переговори про зміну підходів щодо індексу застави і кредитних вимог», — запевнив ще на початку запуску ринку землі та земельної реформи міністр агрополітики і продовольства Роман Лещенко.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.