На Херсонщині відбувся фестиваль картоплі

У с. Чулаківка, що на Херсонщині, 26 серпня 2021 року відбувся фестиваль «Картопляний блокчейн».

Цьогорічний захід відбувся на території ФГ «Аделаїда», що спеціалізується на виробництві високоякісного насіння картоплі.

Про це міністр Роман Лещенко повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«Приємно вражений і кількістю учасників-організацій та асоціацій виробників картоплі, і їхньою потужною синергією», — зазначив міністр.

Як зазначив Лещенко, за валовим виробництвом картоплі Україна посідає 4-те місце серед провідних країн світу. 

«Наша мета — вийти на першу позицію. Для цього ми розробили проект держпідтримки с/г товаровиробників, який, із-поміж іншого, передбачає: безповоротну компенсацію до 50 % вартості (без урахування ПДВ) нового будівництва холодильників для зберігання власно вирощеної картоплі (картоплесховищ), цехів для її первинної переробки, побудованих і введених в експлуатацію», — наголошує міністр агрополітики.

Проект буде спрямований на розгляд Уряду найближчим часом.

«Завдяки цьому ми ще краще забезпечимо українців високоякісною картоплею та продуктами її переробки. Стабілізуємо її вартість протягом року», — підсумував міністр. 

В міністерстві наголошують, що їхня мета — закласти на 2022-й фундаментальну потужну програму з розвитку виробництва картоплі, формування доданої вартості та розвитку сучасної інфраструктури.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.