На кролях можна заробити до 40 тис грн в місяць — думка

Мінімальна сума старту для кролиної ферми в 16 голів може скласти близько 800 доларів США, але якщо немає обладнання, то первинні витрати дещо збільшаться. У даному випадку повільніші темпи розвитку, але невеликі вклади і ризики. Але якщо є все обладнання, то витрати зменшуються.

Кролівництво — один з найбільш рентабельних видів фермерського господарства. Ніякий інший вид с/г тварин не може зрівнятися з кроликами за швидкістю зростання.

«Кроленята при народженні важать всього 40-90 гр. Але вже до 6 дня їх вага подвоюється, а у віці 1 місяця збільшується в 10-12 разів», — кажуть фермери. 

Кролики дуже швидко розвиваються. Вже у віці 3,5-4 місяців кролиці досягають статевої зрілості. Кожна з них приносить за окрол 6-9, іноді до 14 кроленят. А за рік від однієї кролиці можна отримати 6-8 і більше окролів. 

«Середня вартість тушки кроля на ринку України складає 7,7 доларів США. Ідеальна вага для реалізації 1,5 кг. З урахуванням всіх витрат на корм та початковими інвестиціями, то вже за 3-4 місяці можна отримати перший прибуток, близько 40 тис грн», — підрахував Zemliak.com. 

Подальший розвиток і нарощування бізнесу може проходити без додаткових вкладень за рахунок реінвестування. Темпи розвитку: збільшення продуктивності в 2 рази кожен рік.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.