Експерти розповіли, чим годувати кроленят

Їжа кроленят повинна бути схожою на ту, якою годували кролицю до відлучення потомства, тільки подрібнена до потрібної консистенції.

В якості їжі відмінно підійдуть соковиті білкові корми, вуглеводи, мінерали. У перший час в їжі повинні бути присутніми молоко і кісткове борошно (5 г).

Про це пише Best-diy-site.

Коли у кроленят в 17 тижнів змінюються зуби, вони починають залишати гніздо, починають харчуватися з її годівниці, поїдати комбікорм, гризти стебла трави і морква. .

Перший час після відсадження від кролиці є досить стресових для кроленят, адже в цей період малюки починають жити і харчуватися самостійно. Їх травна система готова до переходу з молока на корми, але ще не випробувані її здатності в перетравленні їжі.

«Від їжі з високим вмістом клітковини слід відмовитися, так як вона викликає здуття. Щоб поліпшити функціонування кишкової системи, в поїлку можна додати вітамін В, виходячи з розрахунку 25 мл на 0, 5 води», — кажуть експерти. 

Якщо є можливість, варто в сіно підмішати цілющі трави, які мають імуноукріпляючих властивостями (цикорій, ромашку, звіробій). Все це посилить роботу кишечника і виробить високу стійкість організму до кишкових захворювань, до яких кроленята схильні перший час.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.